Utazási tippek

Agárdi Pálinkafőzde

Agárdi Pálinkafőzde

Kép forrása: Agárdi Pálinkafőzde

A Velencei –tó egyik nagy kedvenc üdülő és pihenőhelye Magyarországnak, gyakran felkeressük mi is, mert rengeteg a lehetőség az aktív és passzív kikapcsolódásra. A kerékpárút a tó körül nagyszerű lehetőség a cajgis kirándulásra, természeti kincsei felfedezésére, emlékhelyek felkeresésére.

 

Agárd népszerűsége évről-évre nő, autóval, busszal és vonattal egyaránt jól megközelíthető, mind a főváros és a koronázó megyeszékhely közel esik hozzá. Székesfehérvárról mindössze 20 perces utazással megérkezünk, ezért azt ajánlom, hogy most tegyük le az autót, vagy nevezzünk ki olyan sofőrt, aki nem iszik, mert az ajánlómban alkohol is szerepet játszik, kár lenne vezetés miatt kihagyni a kulináris élményt!

A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén, a thermál fürdő közelében, van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata leng be. Itt, a Sreiner tanyán készülnek immár 18 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák.

A Napfény tava, ahogy a Velencei tavat hívják, az évi 2050 órás napsütésről kapta a nevét, szinte édeni körülményeket teremt a gyümölcstermesztés számára. A magyar pálinka presztízsének megóvása iránti elkötelezettségüket az üzem méretei is tükrözik. A korlátozott mennyiségben készülő, kézzel palackozott, sorszámmal ellátott Agárdi pálinkák a lehető legtökéletesebb módon készülnek, a maximális minőségre való törekvésük pedig mennyiségi határokat szab.

Eredményességük mércéje, a számtalan hazai és nemzetközi elismerés, melyeken összességében több mint 300 díjat nyertek el, Vértes Tibor 2015-ben az Év Pálinka Főzőmestere címet is átvehette kitüntetésül.

Ennyi dicsérő szó nekünk bőven elég, hogy kíváncsiságunkat felkeltse a hely, bakancslistánkra felkerüljön. Az Agárdi Pálinkafőzde, megnyitása óta folyamatosan fogadja a pálinkakészítés iránt érdeklődő látogatókat, az üzem befogadóképessége azonban határokat szab a látogatók létszámának. Az Agárdi Látogatócentrumban előzetes bejelentkezés alapján maximum 50 főt tudnak színvonalas körülmények között vendégül látni, ahol a legmodernebb berendezések közt követhetjük végig a zamatos gyümölcsök útját.

Lehetőség van kóstolóprogramokra, melyek többféle csomagból választhatóak. Gyönyörű, modern minden kényelemmel ellátott épületeik, és parkkal körülvett teraszuk mely tavasztól őszig nyitva várja az ide érkezőket, szolgálják a zavartalan gasztro élményt, teljes kikapcsolódást. Az egészséges táplálkozásra ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetnek, mint pálinkáik minőségére, teljes ételsoraik mellett megtalálhatók a különböző fermentált zöldségek, élesztő nélkül, kovásszal, hosszan érlelt kenyerek és ciabatták.

Szükséges, mint említettem az előzetes bejelentkezés, de éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy szeretettel várnak minket, a hely kiválóan alkalmas családi, baráti, üzleti ebédek, rendezvények helyszínéül, ahol az Agárdi pálinka főszereplője és bearanyozója lehet ottlétünk minden pillanatának!

Látogasson el az Agárdi Pálinkafőzde Látogatócentrumába, hogy megismerkedhessen a pálinkafőzés fortélyaival, ízlelje meg éttermük különlegességeit és vegyen részt különböző pálinkakóstolókon, ráadásul a teljes termékkínálat megvásárolható.

#utazásitipp #agárd #velence