
Kép forrása: pexels.com
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán ismét Húsipari Szakmai Napot szerveznek, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a legújabb iparági trendek, technológiai újítások és szabályozási változások megismerésére. Az esemény egyedülálló fórumot kínál a húsipar és úgy általában az egész élelmiszer-ipar kiemelkedő szereplői számára, hogy közösen vitassák meg a szakma jövőbeli kihívásait és lehetőségeit.
A nap során kiváló szakemberek tartanak előadásokat az alábbi témákban:
• Harmadik országba történő élelmiszer-export aktualitásai
• Élelmiszerkönyvi változások
• Húsipari hazai és nemzetközi trendek
• Hús- és nem hús eredetű fehérjék tudományos és gyakorlati megközelítése
• Termékfejlesztési módszerek
A rendezvényen elismert szakemberek mondják a köszöntőket, és tartanak előadásokat:
Dr. Gyuricza Csaba (Rektor, MATE), Dr. Feldman Zsolt (Mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár), Nyitrainé dr. Sárdy Diána (Főigazgató, MATE Budai Campus) nyitják meg a rendezvényt, és mondanak köszöntőt.
Dr. Szalay Orsolya (Igazgató, Nébih, Termékpálya Ellenőrzési Igazgatóság) a harmadik országba történő élelmiszer-export aktualitásai: járványok, szemlék, kihívások témakörében tart előadást.
Dr. Felkai Beáta Olga (Elnök, Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, Élelmiszerláncért felelős helyettes államtitkár) és Dr. Friedrich László (Elnök, Hús és Hal Élelmiszerkönyvi Szakbizottság) az Élelmiszerkönyvi változások húspiaci hatásait ismertetik.
Horváth Ferenc (Cégvezető, Spar Magyarország) „Hús és baromfiipar: A jövő iparági trendjei – lokális és globális perspektívák” címmel tart előadást.
Krzyzewsky Nóra (Minőségirányítási igazgató, Bonafarm Csoport) az élelmiszeripari termékfejlesztés gyakorlati szempontjait mutatja be.
Kiemelt figyelmet kap a húsipari oktatás jelene és jövője, melyet panelbeszélgetésen vitatnak meg.
Az esemény különleges alkalmat ad arra, hogy személyesen találkozhassanak az iparág vezető szakembereivel, eszmét cseréljenek, és bővítsék szakmai kapcsolataikat.
- A rendezvényen a húsipar mellett sok már, főként innovatív állati eredetű élelmiszer is hangsúlyt kap. Így például helyzethez illően a kávészünetben a tejfehérje-allergiások nem növényi tej-helyettesítőkkel, hanem magyar fejlesztésű tojásfehérjéből-készült tej-alternatívákkal fogyaszthatják frissítőjüket - mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
A rendezvény részletei:
Időpont: 2025. március 4., húshagyó kedd, 09:30-15:00
Helyszín: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet
1118 Budapest, Villányi út 29-43., Díszterem
LM





