Hírek

A Garda-tónál találkoztak Európa éttermesei, cukrászai és szállodásai

A Garda-tónál találkoztak Európa éttermesei, cukrászai és szállodásai

Kép forrása: Anita Sárréti

Az olaszországi Hospitality kiállítás a HoReCa szektor nemzetközi meghatározó eseménye. A világ szállodásainak, éttermeseinek és kávézó-cukrászda üzemeltetőinek valamint az őket kiszolgáló ellátási lánc szereplőinek egy találkozási csomópont. Egy hely, ahol már hosszú évtizedek óta a vendéglátóipari szakemberek kapcsolatba léphetnek beszállítókkal és partnerekkel, miközben felfedezhetik a legújabb trendeket vállalkozásuk bővítése és színvonalban tartásának érdekében. Így természetesen a magyar szakemberek, innovatív termékek sem hiányozhattak a rendezvényről.

 

- Az hiszem, ha a gasztronómia fellegvárairól vagy a vendéglátás élvonaláról beszélgetünk, szóba kerül mindig Olaszország, méghozzá általában az eső helyek egyikén. Talán ez hosszú ideig így is fog maradni, így már csak azért is érdemes volt magyarként kilátogatni a rendezvényre, hogy rálássunk, az olaszok hogyan készülnek a jövőre, milyen trendeket vélnek meghatározónak - mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, c. egyetemi tanár.

 

Olaszország legátfogóbb B2B szakkiállítása az ország egyik fő turisztikai területén, a Garda-tó partján került megrendezésre. A rendezvényre a HoReCa szektor nagyon széles köréből érkeztek üzletemberek, szakemberek: a wellness, a szálloda-étterem felújítás és technológia-fejlesztés, az élelmiszer-gyártás és élelmiszertechnológiai-gépgyártás, a kézműves termékek, a borászat és borturizmus, az italok széles spektruma egyaránt képviselve volt.

 

- Mi az innovatív magyar élelmiszereket, méghozzá a tojásfehérje-alapú proteindús újdonságokat mutattuk be. Ezek a tejtermék-helyettesítőként is használható alapanyagok ezen a rendezvényen is egyedülállónak számítottak, hiszen általában növényi-alapúak és szénhidrátdúsak a sajt-, tejkrém-alternatívák. Így a fitt élelmiszerek előállítói is érdeklődőek voltak a cukor- és zsírmentes megközelítésre. Ugyanakkor mellettünk a hazai termékeket egy élelmiszeripari-gépgyártó is képviselte, így a magyar technológiai-újdonságok is bemutatkozhattak - folytatta Dr. Németh Csaba.

 

A rendezvényen a Vendéglátó Akadémia által kínált számos képzési lehetőség és ismeretfrissítő tanfolyam mellett workshopok, mesterkurzusok, kóstolók és főzőshow-k is szerepeltek a programban, ezzel is elősegítve a szállodák, kávézók, éttermek és egy egyéb vendéglátóhelyek közötti ismerkedést, új együttműködési lehetőségeket. A rendezvény immár ötvenedik alkalommal lett megrendezve, így minden bizonnyal jövőre is érdemes lesz ellátogatni a Garda-tó partjára annak, aki meg szeretné ismerni az itáliai vendégszeretet praktikáit.

 

LM