Hírek

30 éves férfi ezúttal Oroszlányon követett el bűncselekményeket

30 éves férfi ezúttal Oroszlányon követett el bűncselekményeket

Kép forrása: police.hu

A 30 éves férfi ezúttal Oroszlányon követett el bűncselekményeket, tíz napja Tatán fogták el lopás miatt. Őrizetben várja ügye folytatását.

 

Oroszlányból érkezett bejelentés a rendőrségre július 31-én este, hogy az egyik helyi üzemből telefont loptak el, az elkövetőt közben megzavarták. A sértett éppen a hálószobájában aludt, amikor zajra lett figyelmes. Ekkor találkozott egy rövid időre a hívatlan látogatóval, aki elszaladt. A tettes az ajtót felfeszítve jutott be. Az oroszlányi rendőrök ellenőrizték a kamerafelvételeket és kiderült, hogy az elkövető aznap éjszaka már másodszor járt az épületben. Első távozása után alig 10 perccel újra visszatért. Az akkor még alvó férfi személyes tárgyait összepakolta, de már nem tudta elvinni, mivel az a zajokra ekkor felébredt. Az viszont egyértelműen felismerhető volt, hogy a tettes B. Gergő helyi lakos.

Az oroszlányi rendőrök ismerték a tartózkodási helyét, ezért visszatérően ellenőrizték. A lakhelye fás, bokros kivilágítatlan erdős területre esett. A Flóris nevű rendőrkutya éppen szolgálatban volt, rövid időn belül szagot fogott, majd perceken belül célt ért, kiszagolva a földön megbújó B. Gergőt. Nála volt még a lopott telefon is. A járőrök előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra. A nyomozók még egy telefonlopással meggyanúsították a 30 éves férfit, amit szintén július 31-én délután, egy cukrászdából lopott.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított ellene eljárást, majd őrizetbe vette.

 

Forrás: police.hu