ttttt A Tünet Együttes vendégjátéka a Petőfi Színházban

A Tünet Együttes vendégjátéka a Petőfi Színházban

2013. április 7-én, vasárnap a Petőfi Színház által szervezett Kortárstánc fesztivál keretében a színházban vendégeskedik a Tünet Együttes táncszínházi társulat, akik rendszeres fellépők Veszprémben, most látható Karc című előadásukkal 2005-ben elhozták A Tánc Fesztiválja fődíját is.

Mi is látjuk, hogy zajos, folyton rohanós, harsány, sokszor durva. És mégis milyen magányos, tele falakkal, lehúzott rolókkal. Rideg arcú, mégis kiszolgáltatott. Kirakatai csillognak. Karja, arca máshol; vágya bent, élte kint.

Fejen állunk, ránézünk, nevetünk.

A Karc 2005-ben Veszprémben A Tánc Fesztiválján elnyerte a „Legjobb produkció" díját, a Szegedi Alternatív Színházi Szemlén a „Legjobb táncprodukció" díját, a Budapest Fringe Fesztiválon pedig szakmai díjban részesült. A darab Számos európai országban sikerrel turnézott, többek között megfordult Bécsben, Prágában, Szabadkán és Regensburgban.

A Karc a hétköznapok apró, rutinná merevedő mozzanatait, jelentéktelennek tűnő kliséit és közhelyeit alakítja humoros jelenetkollázzsá. Az előadás színész és táncos szereplői, egyben alkotói rövid, pimaszul egyszerű szkeccsekben, mindössze néhány kellék segítségével elevenítik meg a nagyvárosi élet, az elidegenedés visszatérő szituációit. A töredékességében is teljes látlelet egyszerre röhögtet és elgondolkodtat, ötvözve a táncot, a groteszk komédiát és a pantomimet.

Videó: http://youtu.be/GpddOD7b3zE

„A Karc a minket körülvevő világ cserepeit izgalmas, bizarr kollázzsá alakítva röhögtet... Izgalmas, mulattató, elgondolkodtató játék. Picit társadalomkritika, picit orfeum, picit komédia és nagyon színház – európai színvonalon." (Halász Tamás, Ellenfény)

Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Réti Anna, Szász Dániel
Zene: Barna Balázs, Márkos Albert
Fény és kellékek: Szirtes Attila
Kosztüm: Bodnár Enikő
Külön köszönet: Keszég László, Petri Lukács Ádám, Lőkös Ildikó

http://tunetegyuttes.hu
http://www.petofiszinhaz.huSFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek