ttttt Veszprémben mutatkozik be a Marosvásárhelyi Műhely

Veszprémben mutatkozik be a Marosvásárhelyi Műhely

Veszprém, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy után Veszprémben mutatkozik be az a vándorkiállítás, amelyet a Marosvásárhelyi Műhely (MAMŰ) nevű alkotócsoport megalakulásának 35. évfordulója alkalmából szerveztek.

Az Idő-függések című, március 15-én nyíló kiállításon mintegy hetven képzőművész alkotása látható, a tárlat anyagának egy része hagyományos festmény, grafika, más része pedig az új műfajokat képviseli, így installációkat, fotófelhasználásokat, printet, digitális munkákat. A kiállítás három helyszínen, a Dubniczay-palotában, a Csikász Galériában és a Laczkó Dezső Múzeumban látható április 14-ig.

A MAMŰ története 35 évvel ezelőtt Marosvásárhelyen kezdődött: a város akkori, alternatív kifejezésmódokat kereső művészeti közegében meghatározó jelentőségű volt a Marosvásárhelyi Műhely. A csoportosulás tagjai 1978 és 1984 között élénk szellemi és progresszív művészeti tevékenységet fejtettek ki akcióik, természeti intervencióik és a hagyományos művészeti műfajok megújítására tett kísérleteikkel.

A csoportosuláshoz köthető képzőművészek nagy számban hagyták el Romániát a 80-as évek folyamán. Az áttelepült alkotók közül többeket ott találunk az 1991-ben, Budaörsön "MA(születő) MŰ(vek) - MAMŰ" néven alakult képzőművészeti társaság alapító tagjainak sorában. A 22 évvel ezelőtti újraalapítás egyrészt a MAMŰ történetének folytatásaként is értelmezhető, ugyanakkor egy új fejezet kezdeteként is - írta közleményében a veszprémi Művészetek Háza.

(forrás:MTI)SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek