ttttt Idén is Fehérvári Halünnep szórakoztató programokkal

Idén is Fehérvári Halünnep szórakoztató programokkal

Második alkalommal rendezik meg a „Fehérvári Halünnep" című, egész napos rendezvényt 2014. március 29-én, szombaton a palotavárosi tavaknál. Reggel kezdődnek a horgász- és főzőversenyek, melyekre jövő csütörtökig várják a nevezéseket. Napközben igényes színpadi produkciókkal, koncertekkel szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket, lehetőség lesz megkóstolni a finomabbnál finomabb halételeket, és meglepetéssel is készülnek a szervezők, hiszen ismert színművészek és neves sportolók kapcsolódnak be a város támogatásával megvalósuló rendezvénybe.

A Fehérvári Halünnep egyben évadnyitó programja lesz a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

Az első Fehérvári Halünnepet tavaly októberben rendezték meg igen nagy sikerrel, több száz fő részvételével. Vargha Tamás államtitkár, a rendezvény fővédnöke a sajtótájékoztatón elmondta: Palotaváros a legnagyobb, húszezer fős lakótelepe Székesfehérvárnak, gyönyörű zöldövezettel rendelkezik, amely ideális helyszín biztosít a program ismételt megrendezésére. Az országgyűlési képviselő nemcsak a horgászokat, hanem minden kikapcsolódni vágyó székesfehérvárit invitált a közös időtöltésre.

Székesfehérvár számára nagyon fontosak a közösségnek szóló fesztiválok, gasztronómiai programok, melyek kulturális kikapcsolódást, sport- és gyerekprogramokat egyaránt kínálnak.

A Palotaváros tekintetében különösen lényeges, hogy a Petőfi park területének rendezése után a lakótelep egy másik részén is sikerrel törekszenek a gondozott, igényes és a különféle rendezvényeknek méltó helyszínt biztosító zöldövezet kialakítására. – hangsúlyozta a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki a HOFESZ-nek a közösségépítésért és a Fehérvári Halünnep megrendezéséért. Mint mondta: a rendezvény idővel a másik fontos gasztronómiai fesztiválja lehet a városnak a Fehérvári Lecsófőző Vigasság mellett. A Fehérvári Halünnep szervezőit több fontos cél vezérelte. Nagy Attila, a HOFESZ elnöke hangsúlyozta: a horgászat népszerűsítésével szeretnék megnyerni a fiatalokat, hogy hosszú távra biztosítsák az utánpótlást.

Folyamatosan törekszenek a halételek megszerettetésére is, hiszen a különféle halak minőségi és megfizethető alapanyagot biztosítanak. Ugyancsak lényeges feladatnak tekintik, hogy a rendezvénnyel hidat képezzenek a város lakossága és a horgászok, a HOFESZ között. Az elnök megköszönte a város támogatását és elmondta: meglepetéssel is készülnek, hiszen Reviczky Gáborral együtt egy ismert színművészekből álló csapat, és egy sztársportoló is bekapcsolódik a programba.

A Fehérvári Halünnep minden korosztályt kiszolgáló színvonalas rendezvény lesz. A sajtótájékoztatón Úrfi Tamás, a HOFESZ ügyvezetője elmondta: reggel kezdődik a szervezetük évadnyitó, nyílt nevezéses horgászversenye, melyre március 27-ig, csütörtökig várják a jelentkezéseket a 22/506–969, vagy a +36 20/ 597 66 33-as telefonszámon. A vállalkozó szelleműek versenghetnek különféle halételek, valamint pontyhalászlé és vegyes halászlé elkészítésében is. Délután a gyerekek ingyenesen, felnőttek segítőkkel kipróbálhatják a horgászatot, melyhez a szervezők biztosítják a felszerelést. A Halünnepet 10.00 órától az esti órákig szórakoztató programok kísérik, melyekben Székesfehérvárhoz kötődő néptánccsoportok, zenekarok működnek közre. Lesz halászlé osztás is nagy mennyiségben, illetve népszerűsítik a móri borvidék és a Balatoni Halgazdasági Zrt. termékeit.

Az első Fehérvári Halünnep megrendezésekor a város felismerte a lehetőséget a közösségépítésre és a palotavárosi tavak környékének igényes kihasználására – hangsúlyozta Viza Attila önkormányzati képviselő. Mint mondta: egybeesnek azok az elképzelések, hogy minél inkább vegyék igénybe az összefüggő zöld területet közösségi rendezvények szervezésére, és ebbe széles körben vonják be a környék lakóit. A jövő szombati rendezvény idejére ideiglenesen kijelölt parkolóhelyeket is biztosítanak. Palotaváros két választókörzetből áll, a Fehérvári Halünnep azonban egységesen fogja össze a húszezer lakosú, rendkívül jó földrajzi fekvésű városrészt. Székesfehérvár Önkormányzata az utóbbi években sok pénzt és energiát fordított a tavak környékének fejlesztésre, parkosításra és fák telepítésére. – emelte ki a sajtótájékoztatón Farkas László önkormányzati képviselő, aki szintén megköszönte a szervezők munkáját.

A sajtótájékoztató valamennyi résztvevője szeretettel invitálta a palotavárosiakat és minden érdeklődőt a második Fehérvári Halünnepre.

(forrás: okkfehervar.hu)


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek