ttttt Zöld Cserkésznapok Székesfehérváron október 5-én

Zöld Cserkésznapok Székesfehérváron október 5-én

A játékos ismeretterjesztő program október 5-én, szombaton a Zichy ligetben lesz. A Zöld Napot Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitja meg. A rendezvényen a fiatalokat és családosokat egyaránt várják szervezők.

A környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet, a hétről hétre más városba költöző Zöld Cserkésznapok elnevezésű programsorozat, amely az Új Széchenyi terv keretein belül Európai Uniós forrásból valósul meg a Magyar Cserkészszövetség szervezésében. A több nagyváros után Székesfehérváron megrendezésre kerülő rendezvénysorozat célja, hogy fiatalokban, családosokban kialakítsa, elmélyítse a természet iránti szeretetet.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik napelemes játékok kipróbálására, valamint ismerkedhetnek a kiállított szélkerék és napkollektor modellekkel. Olyan jellegű kérdésekre kapnak választ a kilátogatók, hogy hogyan készül pulóver PET palackból, vagy hogy mivel segíthetjük elő az energia megújulását. Emellett hulladékhasznosítási és energiaspórolási tippekkel is gazdagodhatnak az érdeklődők.

Ismeretterjesztő játékok keretei között könnyedén, szórakozva tanulhatják meg a legfiatalabbak milyen lehetőségek kínálkoznak, hogy megbecsüljük, óvjuk a körülöttünk lévő világot. A lelkes résztvevők között rengeteg nyeremény kerül kisorsolásra, a fődíj egy kerékpár. A játékokra jelentkezni előzetesen interneten vagy a helyszínen 9 órától lehet, a nevezés történhet egyénileg, családosan, vagy általános iskolásoknak 6-8 fős csoportokban. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak szeretettel, minden program és a játékokon való részvétel ingyenes! A rendezvényt Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitja meg 10 órakor.

(forrás:szekesfehervar.hu)


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek