ttttt Ismét szeptember 28-án és 29-én a Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Ismét szeptember 28-án és 29-én a Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Baráti és céges csapatok, családok és érdeklődők ezreit várják ismét szeptember 28-án és 29-én a Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő program a Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatásnak köszönhetően kétnapos lesz, sőt a kulturális rendezvények már 27-én, pénteken este elkezdődnek.

A zsűri ismét kiválasztja a mintegy ötszáz lecsóból a 20 legfinomabbnak ítélt étket, melyek közül sorsolás útján dől majd el, hogy ki lesz a lecsókirály.

A rendezvény helyszínei:

Főzőverseny - Várkörút teljes hossza (Berényi út és Budai út közötti szakasz) A rendezvény központi helyszíne változatlanul a történelmi Belvároshoz szervesen kapcsolódó Várkörút és a Rákóczi utca elejére esik. A verseny kezdete 10.00 óra, vége pedig a 17.30-kor megtartott eredményhirdetés.

Színpad és közösségi programok – Rákóczi út első szakasza (Romkerttől a Skáláig)

A Rákóczi út elején kap helyet a színpad, a Skáláig eltolva, a Romkert felé tájolva. Az előtte levő útszakasz tökéletes helyszínt biztosít a közösségi programoknak. Itt helyezzük el az óriáskondért, melyben tavaly a Honvédség olimpiai szakácsválogatottja készítette a lecsót, és reményeink szerint ez idén is így lesz. A „városi" lecsóból mindenki vásárolhat egy tányérral. A színpadon egész nap zajlanak a programok, kiemelt időpont a délután 17.30-kor az eredményhirdetés. Érdemes maradni, hiszen ilyenkor már tetőfokán a hangulat, amit már csak az utána következő koncert és utcabál fokozhat. Este 10 óráig tart a mulatság!

Kézműves vásár és Kölyökvilág – Városház tér

A Romkert mellett a Koronázó téren az átvezető szakaszon is megjelennek a kézműves sátrak, a vásár a Városház téren folytatódik. A vásár elmaradhatatlan része a Lecsófőző Vigasságnak, érdemes felkészülni arra, hogy a kézműves protékának és a helyi termékeknek igencsak nehéz ellenállni. A gyerekprogramok, foglalkoztatók a Táncsics utca területen kapnak helyet, így az apróságok egy kicsit nyugalmasabb szigeten is garantáltan élvezni fogják a forgatagot.

Gasztro tér a Városház téren 2 napon keresztül

Idén a Városház téren két napon keresztül működik a Gasztro tér, ahol színes – az étkezési kultúrával kapcsolatos – program várja a látogatókat. Itt is elhelyezésre kerül egy színpad, színvonalas műsorok szolgáltatják a tér jó hangulatát, ezen felül pedig számos érdekességgel készülnek a szervezők:

- főzőbemutatók
- táplálkozási tanácsadás
- magyaros ételek másképp - bioételek
- helyi termelők bemutatkozása
- rétesház
- bor-, és pálinka bemutatók
- receptkönyvek árusítás

(forrás:szekesfehervar.hu)


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek