ttttt Honvédfesztivál 2013 - kulturális és szakmai programokkal ünneplik a katonákat

Honvédfesztivál 2013 - kulturális és szakmai programokkal ünneplik a katonákat

Szeptember 24-e és szeptember 29-e között rendezik meg a Honvédfesztivált, amelynek kulturális, szabadidős és szakmai programjai a katonacsaládokhoz, a fehérvári polgárokhoz és a turistákhoz egyaránt szólnak. A rendezvény legfontosabb programja a pákozdi csata 165. évfordulójának megünneplése lesz szeptember 29-én, vasárnap.

A rendezvény Székesfehérvár Önkormányzata, az Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör közös szervezésében valósul meg. A Honvédfesztivál programjai szeptember 24-én kezdődnek, amikor Székesfehérvár és a székesfehérvári járás általános iskolái számára szerveznek honvédelmi csapatversenyt az István Király Általános Iskolában. A hazafias-honvédelmi nevelés terén jelentős előrelépés történt a városban az elmúlt években. A Hazafiság Iskolája 2011. szeptemberében kezdődött el azután, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és az Összhaderőnemi Parancsnokság megállapodást kötött egymással.

Szeptember 25-én „Az iskolarendszerű és azt kiegészítő hazafias és honvédelmi nevelés helyzete" címmel rendeznek konferenciát az Árpád Szakképző Iskolában, szeptember 27-én pedig a Szárazföldi Haderőnem konferenciára kerül sor. A rendezvény legfontosabb programja a pákozdi csata 165. évfordulójának megünneplése lesz szeptember 29-én, vasárnap. Huszár és hagyományőrző katonai bemutatókkal, katonazenekarok muzsikájával, militaria és népművészeti vásárral és sok-sok színes programmal várják a vendégeket.

(forrás:szekesfehervar.hu)


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek