ttttt Szeptember 13-án újra Székesfehérváron a Mangalica fesztivál

Szeptember 13-án újra Székesfehérváron a Mangalica fesztivál

A XV. Mangalica Fesztiválról a Hiemer-házban tartottak sajtótájékoztatót. Elhangzott, hogy ha szeptember, akkor a gasztronómia hónapjáról beszélhetünk Székesfehérváron. 2013. szeptember13-től 15-ig rendezik meg Székesfehérváron, a Piac téren a gasztronómiai eseményt, ami nem ismeretlen a Királyok Városában, hiszen már tavaly is nagy sikere volt a fesztiválnak.

A fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenesen lesz látogatható. A háromnapos eseményen az ízes falatok mellett egész napos programok szórakoztatják majd a kilátogatókat. A szervezők arra is ügyeltek, hogy minél több helyi együttes és zenész húzza majd a talpalávalót a színpadon. Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke nagyon fontosnak tartja szeptemberi eseményt. Elmondása szerint egy igazi, folyamatos közösségi marketing funkciót is ellát: „A tavalyi fesztiválunk sikerét követően örömmel tértünk vissza Székesfehérvárra. Szintén örömteli hír, hogy júliusban született egy stratégiai megállapodás a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete és Magyarország Kormánya között, mely a mangalica-állomány népszerűsítéséről szól."

A fesztivál egyik legnépszerűbb pontja az élőállat kiállítás volt tavaly, ahol ideiglenesen felépített karámokba költözött a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 1-1 példány és egy koca malacokkal. Idén sem lesz ez másképp, hiszen a kisgyerekes családoknak ez mindig nagy élményt jelent. A tenyésztők, kistermelők mellett magyar kézműves termékek készítői, iparművészei is bemutatkoznak a rendezvényen belüli kézműves utcában.

(forrás:szekesfehervar.hu)


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek