ttttt Farsang Kisbéren

Farsang Kisbéren

Idén február 12-én 15 órai kezdettel kerül megrendezésre a városi farsang a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Farsang Kisbéren 2013

 

A hagyományokhoz híven a Széchenyi utcai sorompónál tartjuk gyülekezésünket, majd a jelmezesekkel együtt – nagy hangzavart keltve, durrogtatással és kerepléssel – a lovarda melléképületéhez vonulunk, ahol elégetjük a kisze bábut, amelyről az Öregek Nappali Otthona gondoskodik.

A kiszebáb égetés régi télbúcsúztató népszokás. A szalmabábu ruhájára szalagokat tűznek egy-egy üzenettel, hogy mitől szeretnének megszabadulni az újévben. A kiszebáb máglyára dobásától kezdve hamvadásáig téltemető verseket, rigmusokat és kikiáltókat kántálunk.

Ezek után a Bánki Donát Szakképző Iskola aulájában rendezzük meg a jelmezversenyt, amin kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek, hiszen három (gyerek - csoportos, gyerek - egyéni és felnőtt - egyéni) kategóriákban hirdetünk győztest. A jutalmakat felajánlások révén osztjuk szét, amiket előre is nagyon szépen köszönünk!

Minden kedves érdeklődőt és jelmezes felvonulót sok szeretettel várunk a farsangi mulatságra!                
 
A Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár dolgozói.

(forrás. kisber.hu) 

SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek