ttttt Kertvarázs a székesfehérvári Öreghegyi Gazdaboltban

Kertvarázs az Öreghegyi Gazdaboltban

Kevesen tudják, mikor belépnek a Budai úti üzlet ajtaján, hogy immár 26 éve várja szeretettel minden nap vásárlóit Szigetváriné Hegedűs Ágota.
Óriási szaktudással válaszol a feltett kérdésekre, és elmondja, hogy minden növény meghálálja az odafigyelést.

Az idei szezont, egy Székesfehérváron egyedülállónak számító újítással kezdi, Mikroszkópos növényvizsgálatot végez, ami persze ingyenes Ágikánál! Ezzel az eszközzel "kideríti", hogy mitől betegedett meg például a cseresznye fánk. A vizsgálat mellett ahogy azt megszokhattuk az Öreghegyi Gazdaboltban, széles választékban kaphatók vetőmagok, növényvédő szerek, lemosó permetek, műtrágyák, gyeptrágya, fű gyomirtók, örökzöld tápsók, kerti szerszámok a legjobb minőségek közül, virágföldek, és szinte minden ami a kertszékedéshez szükséges lehet.

Márciust írunk, eljött az ideje a metszésnek, vetésnek, indulnak a kerti munkák. Egyre többen lelik kikapcsolódásukat a házi veteményesekben, konyhakertekben. Az Öreghegyi Gazdabolt vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az sem mindegy, hogy melyik héten, melyik nap ültetünk. A régiek tudták, hogy a Hold befolyásolja, a növények kikelését, növekedését, így érdemes figyelemmel kísérnünk a holdnaptárat, amelyben gyökér, levél, termés és virágnap váltogatja egymást.

Felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk, ha mégis tavaszi faggyal kell szembenéznünk? Apró fortély, mondja Ágika a sziklakert. melynek kövei a márciusi napsütésben felmelegszenek, éjszaka pedig kiadják magukból a meleget, megóvva a fűszernövényeket, de akár a paprikát, paradicsomot is a fagytól. Ha kérdése lenne, forduljon bizalommal az Öreghegyi Gazdabolt csapatához.

Székesfehérvár Budai u 276. MÁRCIUS 14-én nyitva!


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek