ttttt Világújdonság Móron a Beck Optikában. 1500 mérési pont a pupillán – és a jövő szemüveglencséje a Beck Optikában

Világújdonság Móron a Beck Optikában. 1500 mérési pont a pupillán – és a jövő szemüveglencséje a Beck Optikában

I.profiler hullámfront technológiás szemvizsgáló komputer, és az általa bemért I.scription szemüveglencse. JÓ megtanulni ezt a két különös elnevezést, mert a tudomány által ma ismert legmodernebb ZEISS gyártmányú, szemvizsgáló, látásanalizáló, a szem valóságos profilját megmutató készülék, az I.Profiler, és a szintén ZEISS fejlesztésű, a szem valóságos optikai tökéletlenségeit ellensúlyozó, optimalizáló szemüveglencse az I.scription, rövid időn belül valószínűleg világszerte használt látássegítő eszközzé válik. A teljesen egyénre szabott szemüveglencse, az eddigi hagyományos lencsék, negyed dioptria (25 század) pontossága helyett, az eddig elképzelhetetlen, 1 század dioptria pontosságú szemüveg lencsék létrehozásának lehetőségét teremti meg. Így a szemüveg lencse egyedi lesz, akárcsak egy emberi ujjlenyomat. I.profiler a világ jelenleg legmodernebb szemvizsgáló készüléke. A szem olyan hibáit is érzékeli, amiket eddig nem tudtak korrigálni, mert a meglévő készülékek nem mutatták ki őket.

Ezzel a világújdonsággal a rejtett hibákat, az ún. magasabb rendű aberrációkat is ki lehet mérni, amik különösen rossz látási viszonyok között, pl. szürkületben, éjszakai vezetéskor rontják a látást, főleg amikor a pupilla tágabb. Az I.profiler, hullámfront technológiás szemvizsgáló computer, az első teljesen automata, szemkövető mechanizmussal rendelkező, multifunkciós mérő, elemző, analizáló rendszer. Mérés közben az I.Profiler egy alacsony intenzitású fénynyalábot vetít a retinára, ahonnét az hullámfront formájában visszaverődik, ill. eltorzul a szem hibáitól, aberrációitól. Ezt a hullámfrontot vizsgálja a műszer, és kiszámolja, megtervezi, a csak ezt a szemet ideálisan javító lencsét. A hagyományos mérőműszerekkel ellentétben nem csak dioptriát mér egy ponton, hanem, a pupilla teljes nyílásában, 1500 elemzett ponton határozza meg a szem hibás leképzését, és diagramm formában megjeleníti azokat. Az I.profiler adatokból megszületik az I.scription lencse. Az adatokat kinyomtatva és a gyárba elküldve, a Zeiss által kifejlesztett világszabadalom, egy ún. optimalizáló algoritmus állapítja meg, hogy az adott gépi, és a hagyományos szemvizsgálati adatokhoz képest hol, milyen mértékű, század dioptria pontosságú változtatást, optimalizálást kell eszközölni az elkészülő lencsén ahhoz, hogy a látás, a beteg szem hibáinak pontos mása alapján – a lehetőségekhez képest – a legtökéletesebb legyen. Az I.scriptions lencse egy személyre szabott, individuális lencse, mely az ember személyes, senkivel össze nem hasonlítható hullámfront adatait veszi figyelembe.

Ez az optimalizáló hatás, minden egyedileg gyártott ZEISS lencsére felár ellenében elkészíthető, akár egyfókuszú távollátó, akár multifokális kombinált szemüvegről van szó. A világon is újdonságnak számító technológia Európában is még csak kevés helyen érhető el. Az így készült szemüveglencse, nappal borotva éles kontrasztot, mélyebb teltebb színeket, és az élesebb kétszemes látás miatt jobb térérzékelést, rosszabb fényviszonyok között, tágabb pupillánál, csökkent kontraszt mellett (szürkületben vagy éjszaka) a körülményekhez képest és a szem adottságaitól függő, legjobb képminőségű látást adja. Megfizethetetlen a nagyobb biztonság éjszaka, gyenge látási viszonyok között. Üzletünkben nem csalóka reklámmal, hanem a minőséggel szeretnénk megnyerni a vásárlókat, a fejlesztéseink, árukínálatunk minősége is ezt a célt szolgálja.

„A világot nem tehetjük tökéletessé, de tökéletesíthetjük azt, ahogyan a világot látjuk" (Zeiss Mottó)


Beck Optika KFT.
8060. Mór. Deák Ferenc. u. 26.
Nyitva tartás: H-P: 9-17 óráig.

Látásvizsgálatra bejelentkezés Telefonon 06-22-405-337


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek