ttttt Időskori hallásromlás

Időskori hallásromlás

Az időskori hallásromlást sokan a kor természetes velejárójának tekintik, ugyanúgy, mint a látás romlását. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a már bekövetkezett halláskárosodás kezelését érdemes minél előbb megkezdeni. A hazai köztudatban még mindig tapasztalható némi ellenérzés a hallást segítő technológiákkal kapcsolatban. Ennek oka többnyire abból fakad, hogy a hallásproblémákkal küzdő emberek nem ismerik a legkorszerűbb hallásjavító megoldásokat, vagy tartanak a hallásszűrő vizsgálatoktól. Fontos megértetni az érintettekkel, hogy a szűrés gyors és fájdalommentes vizsgálat, melynek végeztével a szakemberek számára kiderül, hogy szükséges-e további kivizsgálás. Ezt követően a páciensnek lehetősége nyílik arra, hogy a vizsgálatot végző szakemberrel megbeszélje jelenlegi hallásállapotát, és hogy mit kell tennie hallásjavítása érdekében.

Sokan sajnos csak akkor fordulnak szakértőhöz, amikor már a mindennapokban is komoly akadályt jelent számukra hallásuk elégtelensége, és jelentősen rontja életminőségüket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek, amint kipróbálják a hallókészülékeket boldog megdöbbenéssel fedezik fel újra a tiszta hangokat. A jelenlegi, digitális készülékekben egy-egy miniatűr számítógép dolgozik, mely személyre szabva végzi a beállításokat úgy, hogy az a legoptimálisabb hallásélményt eredményezze használójának.

Kevesen vannak azzal tisztában, hogy a halláskárosodás maga sokkal feltűnőbb, mint a mai modern, szinte láthatatlan hallókészülékek. Érdemes tehát a hallásszűrésekre elmenni, hogy minél előbb megtudják a hallásromlás mértékét – és az audiológus szakemberek segítségével megkaphassák az optimális segítséget ahhoz, hogy életük újra teljes legyen.

Szeretettel várjuk a VICTOFON hallásgondozójában: Mór, Kórház u. 21. vagy Kisbér, Iskola u. 11. I.em.-en.
www.victofon.hu


SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek