ttttt Megrongálták Székesfehérváron a városháza előtti lovas szobrot

Megrongálták Székesfehérváron a városháza előtti lovas szobrot

Megrongálták Székesfehérváron a városháza előtt álló, a 10-es huszároknak emléket állító lovas szobrot – tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t. Közleményük szerint a huszár kardját letörték. A város önkormányzata mélyen elítéli a tettet, amellyel ismeretlen vandálok megszentségtelenítették az 1938-as Szent István Emlékévben kezdeményezett köztéri alkotást. Minden jóérzésű ember nevében tiltakoznak az ilyen rongálások ellen, különösen most, hogy Székesfehérvár kiemelkedő ünnepi időszakra készül – tették hozzá. Pátzay Pál alkotása az életüket a hazáért feláldozó, az első világháborúban a ma Lengyelországhoz tartozó Limanowánál hősi halált halt magyar katonáknak állít emléket. A város egyik jelképének számító szobor helyreállítására Kocsis Balázs restaurátort kérte fel a városgondnokság.

(forrás:MTI)

SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek